Zo begin je een winkel voor kinderkleding

Zo begin je een winkel voor kinderkleding

Ben je ook een grote fan van leuke kindermode? Op de hoogte van de laatste trends of ontwerp je zelf? Overweeg je om een winkel met de allerschattigste kinderkleding op te zetten? De markt is druk, maar er is altijd ruimte voor een vernieuwende beginner. Deze stappen helpen je om van je bedrijfje in kinderkleding een succes te maken.

1. Ontwikkel een bedrijfsplan

Niet de spannendste stap, maar wel een hele belangrijke. Je maakt een bedrijfsplan om de oprichting van je onderneming vorm te geven in tijd en ruimte, om te bepalen welke investeringen je moet doen en om te weten welke inkomsten je kunt verwachten. Online zijn er prima standaard bedrijfsplannen te vinden die jij op jouw business kunt afstemmen.

2. Stel je assortiment samen

Van welke leveranciers van kinderkleding ga je spullen verkopen? Bij deze stap is het belangrijk dat jouw collectie vernieuwend, samenhangend en trendy is. Kijk bijvoorbeeld naar de fantastische merkkleding voor kinderen van een zaak als Kids Brand Store voor inspiratie. Ook spieken bij andere modezaken kan je een idee geven van welke kinderkleding op dit moment populair is!

3. Zorg voor naamsbekendheid

Om je winkel in kinderkleding van de grond te krijgen, moet je elke kans voor exposure aangrijpen. Maak flyers en leg ze op plekken waar geïnteresseerde ouders langskomen. Laat een website bouwen en start socialmediakanalen op. Vertel al je vrienden en kennissen over je nieuwe zaak en leg contacten met de organisatoren van kledingbeurzen, evenementen en exposities.

4. Plan je collecties

Of je nu online of in een winkel gaat verkopen: kleding is een seizoensproduct. Zorg dat je ruim van tevoren de nieuwe verzameling kinderkleding voor de komende zomer, herfst of winter samengesteld hebt. Inclusief de promotieacties, foto’s en inventaris die daarbij horen. Zorg ook dat je bestelproces gefinetuned is en de hopelijk grote vraag naar jouw kindermode aankan, zodra het seizoen daar is!

Reageren is niet mogelijk.
nisarg