Goede websites voor start-up investeringen

Goede websites voor start-up investeringen

Als je wilt gaan investeren in start-ups kan dit tegenwoordig al vanaf een hele lage minimuminvestering. Er zijn een aantal websites waar dergelijke bedrijven een podium krijgen om zich aan de wereld te tonen. Hier is het mogelijk om een mooie pitch te maken aan het grote publiek en zodoende potentiële investeerders aan te trekken. Wat het voor de belegger nog leuker maakt is dat deze dus de keuze heeft uit allerlei verschillende projecten, markten en branches. De volgende sites zijn gespecialiseerd in crowdfunding voor start-ups.

StartEngine

Op StartEngine zijn bedrijven uit allerlei branches te vinden. De website maakt het voor geïnteresseerde beleggers gemakkelijk om in te stappen. De meeste bedrijven kunnen voor bepaalde bedragen de minimum- en maximum investering vastleggen. Al kan dit in veel gevallen al vanaf 100 Amerikaanse Dollar. Het leuke is dat er vaak steeds meer voordelen zijn naarmate je een hoger bedrag investeert.

Wefunder

Er zijn al een aantal succesverhalen over Wefunder te vertellen. De site opende de deuren vlak nadat de JOBS act goedgekeurd werd. Inmiddels zijn er aardig wat start-ups die op Wefunder met succes hun gehoopte minimumbedrag hebben opgehaald. Een aantal daarvan zijn in de tussentijd een veelvoud waard geworden in vergelijking met het moment van funding.

MicroVentures

Nog een optie om als ambitieuze investeerder te overwegen is MicroVentures. Hierop komen verschillende bedrijven aan bod met leuke, vernieuwende plannen om de wereld te veroveren. Een paar voorbeelden zijn een veganistisch fastfood restaurant, een nieuwe spraaktechnologie voor de horeca en een nieuwe social media app. Kortom, meer dan genoeg opties om eens een keer een gokje te wagen en te hopen dat je de volgende ruwe diamant onder de start-ups kunt vinden.

Reageren is niet mogelijk.
nisarg