Een kantoorruimte huren: de voordelen op een rijtje

Een kantoorruimte huren: de voordelen op een rijtje

Als startend ondernemer, freelancer of zzp’er kun je jezelf op een gegeven moment de vraag stellen of het niet beter zou zijn een kantoorruimte te huren. Je bedrijf groeit en groeit, en je bent steeds meer uren per dag met je werk bezig. Thuiswerken kan door allerlei omstandigheden dan niet langer ideaal zijn. Bovendien heb je inmiddels ruimte in je budget om je in andere opties te verdiepen. Het huren van een kantoorruimte kan dan een mooie oplossing zijn. De voordelen daarvan zetten we hier voor je op een rijtje.

  • Mensen die een kantoorruimte huren geven aan dat hun productiviteit omhoog gaat. Het werkt inspirerend dat ook anderen om je heen hard aan het werk zijn. Bovendien is er minder afleiding dan thuis, waar partner, kinderen of huisdieren om aandacht vragen. Tussendoor huishoudelijke klusjes doen is ook niet mogelijk, waardoor je jezelf voor honderd procent op je werkzaamheden kunt focussen.
  • Of je een aparte kantoorruimte huurt of een flexibele werkplek, de faciliteiten die geboden worden zijn over het algemeen optimaal. Een professioneel bureau, een ergonomische bureaustoel en snelle wifi zorgen ervoor dat je hier fijner werkt dan thuis aan de keukentafel. Vaak kun je profiteren van gezamenlijke faciliteiten als ontvangst- en vergaderruimten en bijvoorbeeld koffieautomaten.
  • Voor workaholics is een werkplek buitenshuis ideaal om de balans tussen werk en vrije tijd te bewaren. Eenmaal thuis na een lange dag op kantoor schakel je gemakkelijker af en ben je minder snel geneigd nog even wat zaken af te handelen. Na een vrije avond kun je de volgende dag weer uitgerust aan het werk.
  • Als je in een groot kantoorpand een ruimte huurt leg je gemakkelijker contact met anderen. Dat gaat sneller dan wanneer je in je eentje thuis werkt. Niet alleen voor je sociale contacten is het huren van een werkplek ideaal: netwerken met andere zelfstandig ondernemers kan ook gunstig uitpakken nieuwe kansen opleveren.
Reageren is niet mogelijk.
nisarg