Je bedrijf duurzamer maken

Je bedrijf duurzamer maken

Duurzaamheid is belangrijk voor je onderneming. Niet alleen moreel gezien, maar een duurzaam, milieuvriendelijk en bewust bedrijf is ook goed voor de verkoopcijfers.

Hoe groter en moderner je bedrijf, hoe meer klanten van je verwachten dat je duurzaamheid als speerpunt hebt. Dus wat zijn goede en snelle manieren om je bedrijf te verduurzamen? Lees hier een paar praktische tips!

Isoleer je pand

Als je je bedrijf runt vanuit een monumentaal pand, dan is de kans groot dat je wanden, vloeren en daken niet goed geïsoleerd zijn. Laat die oppervlakten isoleren en je bespaart op stookkosten, waardoor je op termijn nog goedkoper uit bent ook. En vervang oude, inefficiënte apparaten door nieuwe.

Betrek grondstoffen van controleerbare bronnen

Of je bedrijf nu leuke en originele telefoonhoesjes, houten tuinmeubelen of tosti’s produceert: je dient te weten waar de grondstoffen vandaan komen. Hoe gaan de producenten daarvan om met mens en milieu? Als je geen duurzame leveranciers blijkt te hebben, stap dan over. Dat betekent meestal dat je populaire keurmerken voor duurzaamheid op je artikelen kan gebruiken.

Verduurzaam je materiaalverbruik

Een gemiddeld bedrijf gooit nog al veel plastic, papier en andere materialen. Zorgen dat die recyclebaar zijn, door ze gescheiden aan te bieden, is een kleine stap met een groot effect. Betrek stoelen, kasten en tafels van tweedehands bronnen. Kies ook voor gebruiksvoorwerpen van duurzame, organische materialen als aardewerk, hout, steen en natuurvezels.

Zet je apparaten in de slaapstand

Configureer computers en andere apparatuur om uit te gaan of in de ruststand te gaan. Als je personeel met pauze gaat, is er geen reden om hun Pc’s en laptops energie te laten verslinden. Vraag of je werknemers de pauzestand aan laten gaan na een minuut of drie.

Reageren is niet mogelijk.
nisarg