3 Tips voor je nieuwe bedrijf

3 Tips voor je nieuwe bedrijf

Wil je je eigen bedrijf opstarten? Misschien is nu het ideale moment. Misschien heb je nu de drive, de tijd en de visie om daar eindelijk mee te beginnen. Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste stappen zet om een succes te maken van je nieuwe onderneming. Kijk even naar deze 3 tips en doe er je voordeel mee!

1. Zorg voor een ruim budget

Houd er rekening mee dat je flink wat geld zult moeten investeren en dat er altijd onvoorziene uitgaven op de loer liggen. Beter dat je de benodigde opstartkosten voor je bedrijfsmiddelen (promotie, website, een refurbished imac, boekhouderskosten, etc.) ruim inschat, dan dat je later in de problemen komt.

2. Doe inspiratie op en vraag feedback

Lift mee op het succes en de kennis van anderen. Zoek borrels en meetings op met andere ondernemers, en leer van hun fouten en successen. Wees niet te trots om hulp te vragen aan experts en je businessmodel flink tegen het licht te laten houden. Als je zelf het wiel helemaal opnieuw moet uitvinden, rijd je gegarandeerd over een hobbelige weg!

3. Laat je gezicht zien

Netwerken en promotie zijn even belangrijk als het product of dienst dat je verkoopt. Laat dus overal weten dat je een bedrijf hebt opgericht. Maak een website en sociale media-presentie, ontwerp flyers en posters en klets met iedereen die het wil horen over je onderneming. Zo creëer je een flinke hoeveelheid verkoopkansen.

Reageren is niet mogelijk.
nisarg