Landen om in te investeren

Landen om in te investeren

Bij een investering denk je misschien niet direct aan een land. Toch kan het wel degelijk erg interessant zijn om kapitaal in een bepaald land te stoppen. Sommige plekken zijn in opkomst. Je investeert dan ook niet echt in een land, maar meer in de economie hiervan en eventuele opkomende markten. Er zijn een aantal landen die momenteel om verschillende redenen aardig interessant zijn.

Costa Rica

Dit land in Midden-Amerika heeft een aantal absolute pluspunten. Door de prachtige natuur, mooie stranden en vriendelijke bevolking is het toerisme in Costa Rica aardig op gang gekomen. Daarnaast spreekt de bevolking over het algemeen goed Engels. Hierdoor wordt het interessanter voor buitenlandse bedrijven om in de dit land zaken te gaan doen.

Uruguay

Uruguay is al tijdenlang een van de meest welvarende landen in Zuid-Amerika. Het land heeft niet veel inwoners, namelijk net iets meer dan 3 miljoen en het ligt vrij afgelegen als je de rest van de wereld bekijkt. Toch gaan de zaken enorm goed in Uruguay, mede door de goede scholing, harde werkmentaliteit en een aantal export goederen waar veel geld aan wordt verdiend.

India

Qua bevolking hoeft India alleen China voor zich te dulden als je de hoeveelheid bekijkt. Een reusachtig land als India wat bol staat van cultuur biedt legio mogelijkheden. Omdat de Engelsen lange tijd overheersten in India is het Engels hier nog steeds een officiële taal die iedereen spreekt. Dit biedt zakelijk een enorm voordeel. Juist dit is de reden dat veel buitenlandse bedrijven zich hier al hebben gevestigd.

Polen

Een verrassende naam uit Europa is Polen. Geloof het of niet, steeds meer mensen doen hier zaken. De productie is over het algemeen goedkoop maar daar leidt de kwaliteit niet onder. De Poolse bevolking werkt hard, vandaar dat men in andere landen graag Poolse gastarbeiders verwelkomt. Maar het land zelf zit ook vol met opties voor bedrijven van buitenaf om zaken te doen.

Nieuw-Zeeland

Dit afgelegen land heeft prachtige natuur. Vanwege de vele verborgen schatten die Nieuw-Zeeland heeft en de vriendelijke bevolking die vol van karakter zit is het een interessante plaats om in te investeren. Je vind er een mooie combinatie van grote steden en cultuur. Daarnaast is de dienstensector heel erg groot in dit schitterende land.

Reageren is niet mogelijk.
nisarg